30 Mart Yerel İdareler Seçimleri’nde aldığı oylarla başkanlık koltuğuna oturan ve yıllar sonra beldeye Cumhuriyet Halk Partisi bayrağı ile sosyal demokrat belediyecilik anlayışını getiren isim olan Mustafa Aydın ile ağırlıklı olarak görevindeki ilk on beş ayın bir değerlendirmesini yaptık.
Herkül Dergisi’nin Eylül Sayısı hazırlıkları kapsamındaki çalışmalardan biri olan Kandilli incelemeleri sonrası düşüncelerini aldığımız ve 30 Mart 2014 öncesi Kandilli Belediyesi ile günümüzün Kandilli Belediyesi arasındaki farklılıkları ortaya koymasını istediğimiz Mustafa Aydın’dan, sorduğumuz her soruya samimi, açık ve net yanıtlar aldık.
Özellikle mali açıdan sıkıntılı bir belediye devralmasının yanı sıra, Gökçeler Beldesi’nin de belediyelerine dahil edilen bir mahalle statüsüne geçmesi dolayısıyla hizmet sorumluluğu da artan Mustafa Aydın, öncelikli olarak iki belde belediyesinin birleşmelerinden doğan sıkıntılar üzerinde durdu. 30 Mart öncesine kadar dört mahalleli bir belde olmasına rağmen hizmet alanı iki yüz hektara çıkan beldede önce mali tabloyu düzeltmek amacıyla çalışmalara başladığını belirten Aydın’ı en çok sevindiren gelişmelerden biri, önceki dönemden kalan ve altı yüz bin lirayı bulan piyasa borçlarının tamamına yakınını ödemek oldu. Belediye’den emekli olan ancak tazminatlarını yıllardır alamayan eski personele bu alacaklarını taksitler halinde ödemeye başlayan, böyle bir mali yükümlülüğün altına girdikten sonra da Kandilli Belediyesi’nin gelir kalemlerini artırmak amacıyla çeşitli projeleri hayata geçirmeye çalışan Aydın, birçok noktada da başarı elde etti.
TTK lojmanlarının tamamına belediye suyunu bağlayarak hem abone sayısını hem de gelir oranını artırmakla işe başlayan Başkan Aydın, bugünlerde ise gözünü TTK’ya ait olan ve satışa çıkarılacak lojman evlerinden bazılarını belediye imkanlarıyla alıp sosyal tesis yapma idealine çevirdi. Bu çalışmayla da hem beldedeki sosyal yaşamı canlandırmayı hem de kuruma ek gelir kaynağı elde etmeyi planlayan Aydın, bu projeleri hayata geçirmeye çalışırken, Kandilli dendiğinde akla gelen ilk yerlerden biri olan Aşağı Kandilli ve tarihi varageli de Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’na korunması gereken tarihi alan olarak kabul ettirdi. Zonguldak Valisi Ali Kaban’ın da destekleriyle Aşağı Kandilli çok yakın bir zaman sonra Kandilli’ye tarihi ve kültürel dokusuyla hizmet vermeye devam edecek.
TTK’ya ait atıl durumdaki su depolarını kurumdan alıp onaran ve böylelikle de 24 saat su verme imkanı elde edip bir yandan da suyun pompalanması noktasında elektrik tasarrufu sağlayan Kandilli Belediyesi’nin Başkanı Mustafa Aydın’ın temel hedeflerinden biri de beldenin futbol sahasını kullanılabilir hale getirmek. Bunun için de ilk amaç Ereğli’deki maçların hiç değilse bazılarını Kandilli’de oynatabilmek.
Konu çok… Kandilli’nin çalışkan Belediye Başkanı Mustafa Aydın ile enine boyuna her şeyi konuştuk Medya Herkül ekibi olarak. Dergimizin Eylül sayısı için dopdolu ve merakla okunacak bir söyleşiye imza attık.
Altan Akçakese, Olkaç Akçakese ve Özlem Tetik’in imzalarıyla hazırlanan bu söyleşi ile hem Kandilli’de on beş ayda neler yapıldığını öğrenebilecek hem de geçmiş nesillerden bizlere miras bırakılan bu kültür hazinesi beldenin bugününü ve geleceğini yorumlama şansına sahip olabileceksiniz…
“Mustafa Aydın’ın On Beş Ayı” adlı söyleşimiz, Medya Herkül’ün Eylül Sayısı’nda sizlerle olacak.
YORUM YAZ